Astrologia dupa Jean

  • Urmareste si vrajile de pe...

Action

Data: February 17, 2017 Autor: vrajitoarea Almanahe: Astrologia dupa Jean, Vrajitoarea electrica 0

Un exercițiu pe care-l mai dau la grupuri este ca fiecare să-și facă o statistică a modului în care acționează pe parcursul unei zile și care este stimulul care a declanșat mișcarea respectivă.

 

Treaba-i simplă: sunt situații în care acționez și altele în care reacționez. Ultima categorie e mai amplă, în sensul în care suntem, de obicei, în reacțiune peste 60-70% din timp. (Nu am vrut să zic 80, ca să nu vă sperii).  A sunat ceasul – m-am trezit. Egal reacțiune. A sunat telefonul, am răspuns. Reacțiune. Am văzut un link pe Facebook, l-am deschis – reacțiune. A claxonat vaca, claxonează și boul – ghici.

Dar și: mi-a venit o idee, merg să o scriu. Am chef să citesc o carte, merg și mi-o iau din bibliotecă. Sun eu pe cineva, pentru că vreau ceva. Toate acestea sunt exemple de acțiuni. Sigur că putem merge pe roata cauză-efect până la vestita pereche ou-găină, dar ideea ați prins-o. Make it simple.

 

O viață proactivă (că e la modă cuvântul) înseamnă o viață în care procentul de acțiuni este mai mare decât cel de re-acțiuni.

 

*

 

Zilele acestea, e mare energie pe cer. Marte, planeta acțiunii, face niște aspecte, pe care alți astrologi au avut grijă să ni le prezinte cu burtiere gen scandalteve. Este ușor să reacționăm, să fim impulsivi, ba chiar agresivi pe alocuri. Agresiunea și furia sunt bune: închipuie-ți focul sub un cazan. Dacă utilizăm aburul să învârtim un generator electric, am creat o termocentrală.

 

Deci putem folosi aceste energii care se declanșează în psihismul nostru ca pe un mare dar pentru a acționa. A duce energie în acele zone din viața noastră unde avem nevoie să lucrăm pentru noi, să fim dinamici, să producem schimbări, să ne înnoim. Să evităm, pe cât putem, reacțiunea și frustrarea și să producem cât mai multă energie electrică în creierele și inimile noastre.

 

Niciun aspect energetic (sau cosmo-energetic) nu e de lepădat, inutil sau vrăjmaș. Principiul universal, funcționalist, rămâne mereu în picioare: o planetă nefolosită, te va folosi. Un aspect neutilizat, te va face să reacționezi.

 

Să construim, deci, să fim dinamici, energici, pro-activi. Când vrei să faci un lucru mișto, îți trebuie energie.

 

Mișto să ne fie viețile.

 

Pentru Marte, Berbec & comp. a ursit

 

Vrăjitoarea Electrică

Tags: , , , ,

Send Comment