Astrologia dupa Jean

  • Urmareste si vrajile de pe...

”Dați-mi un țel și răstorn munții”: practic, despre summit-ul din Capricorn.

Data: April 8, 2018 Autor: vrajitoarea Almanahe: Astrologia dupa Jean, Vrajitoarea electrica 0

Omul este o ființă capabilă, atunci când se mobilizează, să atingă cele mai frumoase culmi și să urmeze cele mai îndrăznețe obiective. Există o forță magnetică în noi, numită ambiție, care ne cheamă spre atingerea câte unui obiectiv, la fel precum chemarea ce-l face pe alpinist să mai încerce un munte.

Poate nu degeaba imaginea Capricornului (despre care vom vorbi în continuare) este asociată cu vestita capră neagră, cea care e fericită doar când stă cocoțată.
Lucrez într-un proiect care a demarat acum 13 ani. Sigur, este cel mai mare proiect nuclear din lume, dar în 13 ani toată lumea se plictisește. Chiar și stimularea financiară își pierde sensul în momentul în care trebuie să o iei de la capăt, an de an, ca Sisif. Oamenii își pierd sensul lucrului bine făcut și al obiectivului, începe un proces (lent dar sigur) de dez-identificare cu țelul. Identitatea mea nu mai coincide cu cea a proiectului pentru care muncesc.
Cam așa se întâmplă și în jurul nostru: suntem în plină criză de identitate raportată la țelurile, obiectivele și proiectele personale, sociale, relaționale.
Am abandonat astrologia clasică deoarece nu îmi dădea niciun fel de răspuns; doar sentințe. La întrebarea ”de ce?” se oprea totul. Era ca și cum tot universul era subordonat unui dumnezeu mai tâmpițel care, prin planete, hotărăște că între joi și vineri avem șanse de a ne certa cu familia sau toată lumea primește vești proaste. Dar de ce…? Așa că m-am apucat eu să analizez, cu capul și cunoașterea mea. Haideți să vedem, împreună, ce se-ntâmplă.
În momentul in care vorbim, are loc pe cer o adunare de 4 planete și un punct energetic virtual în sectorul Capricorn. Să analizam ce reflectă acestea în mintea și viața noastră:
· Capricornul este un rezervor a tot ceea ce a adunat omenirea in materie de scop, țel, obiectiv, model și realizare socială. Suma arhetipurilor, din inconștientul colectiv, care raspund la intrebarea ”ce vrei tu să te faci când te faci mare” sau ”ce îți impunem noi să te faci când te vei face mare”
· Marte reflectă nevoia minții de a actiona, de a căuta, de a se automotiva. « Dati-mi o lupta, ca sabie si cal am ! »
· Saturn reflectă nevoia minții de a găsi, de a se conforma și modela unui model social funcțional, stabil
· Pluton este Thanatos, nevoia mea de a evolua/muri (i.e. transforma), dincolo de orice bariere fizice sau mentale, având o uriașă forță transformatoare sau distrugatoare. Este radicalitatea spiritului meu, nemuritor si atemporal.
· Lilith este tendinta interioara de a « incalca poruncile », de a ma indrepta spre tot ceea ce este tabu, provocare sau interzis, iar Luna este ingredientul emoțional în care cu toții ne scăldăm

Dupa cum vedem, ne referim la foarte multă presiune orientată spre model, țel, obiectiv. O atmosferă mentală aproape bacoviană, care trebuie sublimată și folosită.

*

Plec de la ideea că Universul nu face mișto de mine; motivele pentru care, poate, trecem prin anumite stări zilele acestea pot fi identificate așa :
- Te-ai defocusat, ți-ai pierdut pasiunea și interesul pentru un anumit stil sau model de viață, nu mai crezi în niciun obiectiv exterior.
- Încetul cu încetul, ți-a scazut intensitatea cu care participi la propria ta viata, la propriile scopuri. Există o criză de identitate, care se manifestă la toate nivelurile: personal și colectiv (social).
Un motiv de depresie și îngrijorare este acela că toate modele pe care le-am preluat și înghițit sunt modele proaste, neviabile. Cei dragi, apropiați, care ne-au educat, ne-au arătat un drum sigur care duce într-un singur loc: pensie, nefericire, moarte. Un traseu pe care, sigur, sufletul tău nu și l-a dorit niciodată.
Și aici NU este vorba de dragoste: te iubesc foarte mult, dar nu-mi place modelul pe care încerci să mi-l impui. Un model care, poate, nici măcar nu este al tău. Și de aceea nici eu nu cred în el. Este motivul majorității crizelor casnice, relaționale, sociale care ne afectează viața. Dacă ceva nu merge bine în viața ta, acum, este pentru că te identifici cu un model care nu este viabil.

Identitatea este exact un vehicul: ca o mașină în care mă urc pentru a ajunge undeva. Pentru aceasta am nevoie de un scop, un țel. Și facem pregătiri, acum, pentru a le schimba pe amândouă.

**
WTF Do You Need?

Observ că un manager bun, atunci cand merg la el cu o problemă, mă oprește din văitat și întreabă direct: “de ce anume ai nevoie pentru a rezolva chestia asta?”
Am nevoie de două lucruri esențiale acum :
- Să stabilesc care este problema (și dacă e a mea)
- Să stabilesc ce am nevoie pentru a o rezolva
Știu că e ușor să mă văicăresc : nevoia minții de a da vina pe circumstanțe exterioare este uriașă. Dar daca vrei sa treci cu succes de perioada asta, când (poate) te simți nasol si apăsat, stabilește-ți prioritățile si raspunde-ți sincer la întrebarea :
- De ce anume ai nevoie pentru a merge mai departe ?
Exercițiul e simplu : imagineaza-ti ca mergi la Șefu` Mare și trebuie sa-i răspunzi la această întrebare. Fii obiectiv, precis dar sincer. Să vedem ce iese…

***

Vremurile pot fi (sau parea) într-un fel anume, ideea e că vor trece : totul trece. Dar dincolo de evenimente și ceea ce simți că te trage în jos, rămâi focalizat pe obiectiv sau redefinește-ti scopurile iar apoi mergi mai departe. Cântărește-ți la centimă toate modelele pe care se bazează viața ta. Iar apoi schimbă-le : metode există, trebuie doar să vrei.

Este vremea Învierii și reinventării, pe care tocmai o sărbătorim azi. Așa că Hristos a Înviat, lumină multă, optimism și focus. Vin vremuri frumoase!

Tags: , , ,

Send Comment