Astrologia dupa Jean

  • Urmareste si vrajile de pe...

Despre adevăr

Data: May 31, 2018 Autor: vrajitoarea Almanahe: Astrologia dupa Jean, Vrajitoarea electrica 0

 

Există un dicton Zen care spune: ”dacă îl vezi pe Buddha pe drum, omoară-l”. Un fel de-a spune că Dumnezeu nu se-arată în exteriorul tău și nu are o formă standard. La fel și eu, cred că nu există un adevăr unic. Chiar și astrologia operează cu 12 adevăruri fundamentale – fiecare arhetip zodiacal își are propria filosofie de viață, propriile criterii de evaluare a ceea ce e bine și ceea ce e rău. 

Ceea ce scriu împărtășește trăirile, experiențe și, deci, viziunea mea asupra vieții. Nu este un adevăr de urmat.

Cred că un principiu se aplică unei anumite persoane, la un anumit moment de timp, într-o anumită situație și atunci el este funcțional. La un alt moment, adevărul anterior a devenit inaplicabil. Neoperabil. 

Uneori, în viață cauți responsabilitățile și greutățile, pentru că asta are semnificație la acel moment pentru tine. Alteori cauți libertatea cu orice preț, deci te dezlegi și fugi de principiul anterior. Cele două moduri de operare nu se exclud, pur și simplu lucrează la momentul oportun din viața ta. 

Așa că zic și eu, acum: ”dacă crezi c-ai găsit adevărul, kill it”. Treci la următorul nivel. 

***

Astăzi, Luna își începe tecerea de 2,5 zile prin sectorul numit ”Capricorn”. În această perioadă, ies mai ușor la iveală chestiunile emoționale ce țin de adevărurile fundamentale ale acestei zodii.

În căutările mai recente ale psihologiei moderne , s-a observat că oamenii nu caută neapărat fericirea sau plăcerea personală; cei cu adevărat ”fericiți” caută să fie și să facă ceva semnificativ. Ceva care-i împlinește. 

Capricornul oferă, ca adevăr de viață, ”plăcerea vine din responsabilitate, din perseverență și din crearea a ceva palpabil, care să fie un model vrednic de urmat”. Problema este că în multe aspecte și momente ale vieților noastre ne-am asumat niște responsabilități care nu erau ale noastre. Am urcat munți care nu reprezentau valoare sau direcție pentru noi: așa era modelul. ”Așa se face, dragă! Așa fac toți!”. 

Este, deci, un moment bun să stăm, să observăm și să medităm la responsabilitățile pe care ni le-am asumat, în mod conștient sau inconștient. La legăturile invizibile care ne leagă de un anumit model de viață. Poate fi bun sau prost, funcțional sau nu: durerea ne va spune acest lucru. 

În rest, numai de bine. A la prochaine!

 

Tags: ,

Send Comment