Astrologia dupa Jean

  • Urmareste si vrajile de pe...

Despre parcări, Uranus și diverse eclipse

Data: January 31, 2018 Autor: vrajitoarea Almanahe: Astrologia dupa Jean, Vrajitoarea electrica 1

Mi-am dat seama azi-dimineață, în timp mă-nvârteam cu mașina prin parcarea de la Teollisuuden Voima. Aveam foarte multe locuri la dispoziție și mi-am dat seama că asta mă-ncurcă. Mă-ncurcă rău, nu așa… Atunci când sunt într-o parcare plină e simplu: vânezi primul loc liber și asta e. Azi dimineață, însă, gânduri multidimensionale îmi provocau o stare de dizarmonie cognitivă: “să mă pun mai lângă intrare… dar o să fiu ultimul la ieșire… dreapta e mai la drum… în stânga e mai pe Feng-Shui…” Deja aberam, așa că am înfipt-o în primul loc, m-am dat jos și am plecat spre turnicheți.

Trăim vremuri care oferă multe locuri de parcare. Opțiunile noastre sunt infinit mai variate față de ce erau acum câteva sute de ani. Iar chestia asta ne face să o luăm razna. Libertatea conduce la depresie, iar asta am observat-o azi-dimineață în parcare (și mai demult pe Facebook). Pe vremuri, te băteai pentru o cale anume și aia era: răzbăteai, nu răzbăteai, era ca la concurs. Unul trebuia să iasă pe primul loc. Astăzi problema e că-s prea multe concursuri.

Mintea noastră se screme să găsească varianta optimă pe care să meargă în viață, refuzând categoric să accepte că pot fi mai multe opțiuni. Că nu există neapărat un drum, o cale, un destin. O “menire”, un singur job, o singură relație sau o singură calificare. Spaima de a greși conduce la o tristețe care te blochează pe la 30 – 40 ani, vârstă la care nici nu te mai gândești că ai putea să mai explorezi.

*
Să trecem la planetele noastre. Cum știm cu toții de la proteve, azi e o mare eclipsă, bluemoon, senzațional, miraculos. O eclipsă este fenomenul care descrie starea de opoziție dintre Soare și Lună, cu Pământul la mijloc, pe o axă ce se numește “a Nodurilor Lunare”.

Aceste două corpuri cerești se află una-n sectorul 5 și alta în sectorul 11 al cerului patriei, pe scurt Leu și Vărsător. Este o axă denumită “axa creativității” și este definită prin cuvinte-cheie ca “iubire, creativitate, ingeniozitate, prietenie etc.” (e plin aprozarul astrologic de ele, așa că nu insist: e mai ieftin la ei).

Să nu uităm că întotdeauna o opoziție în astrologie este interpretată ca un aspect ce definește o comparație, o relație, o contrapunere, o oglindire. Vorbim, deci, în primul rând de relații ce oglindesc algoritmii noștri de gândire (programele mentale) legate de “iubire, creativitate, ingeniozitate, prietenie”. Nu intru prea mult în tehnica astro, ceea ce vreau să spun este că această Lună Plină vorbește în primul rând de relații sociale.

E o vorbă: “m-am rugat la Dumnezeu să mă scape de dușmani și brusc au dispărut doi prieteni”. Vărsătorul o fi el o zodie științifico-fantastică, dar, la nivel de mall și loc de parcare el oglindește apartenența la mulțime, la gândirea de turmă, la “ce zic prietenii”, la presiunea colectivității. Pentru că de multe ori persoanele apropiate, cercurile din care facem parte, sunt cei care ne trag în sus sau în jos, nu cei care ne sunt opuși.

Vorbim, deci, de o Lună Plină dătătoare și desfăcătoare de relații care ajută sau îngreunează mersul nostru înainte. Uranus este, încă, în Berbec (subiect pe care-l vom atinge altă dată) și susține, cu mare forță și libertate (nu mai este constrâns de nicio altă planetă) asumarea propriului drum. Care-i ăla? Habar n-am, dar e sigur unul de explorare. De experiment. Încă nu s-au pus ingredientele la ciorbă, încă mai lucrăm la rețetă.
Așa că, din parcare de la Teollisuuden Voima Oy, vă urez succes în gânduri, curaj în acțiuni și îndrăzneală în visare. Ne paște fericit o viață frumoasă, dacă avem cojones să ne scuturăm de gânduri, relații și preocupări vechi și să mergem înainte. E de bine.

Pentru Luna Plină, călare pe eclipsa de miercuri, a ursit

Vrăjitoarea Electrică

Happy Lună Plină!

Tags: , ,

1 Comments: "Despre parcări, Uranus și diverse eclipse"

  1. Published by: ludmila ungureanu Date: February 1, 2018

    Reply

    Viata nu poate fi traita cu adevarat, daca n-ai un puternic simt al umorului! Sa traiesti!

Send Comment