Astrologia dupa Jean

 • Urmareste si vrajile de pe...

22

Data: February 1, 2017 Autor: vrajitoarea Almanahe: Astrologia dupa Jean, Vrajitoarea electrica 1

- Draga mea, nu am găsit pâine normală, în schimb am luat bastonașele astea, din fibre și semințe. Sunt foarte bune, dietetice…

- Adică sunt grasă!

- Iubirea mea, nu asta am vrut să spun! Ideea este că fibrele…

- …aaa, deci mă faci și proastă! Adică eu nu sunt capabilă să pricep!

*

Aceasta este atmosfera posibilă a zilelor pe care le traversăm. Una spui și alta se înțelege, țandăra sare din te miri ce. Dar sunt posibile și alte efecte. Noi alegem. Să explicăm oleacă.

Mintea noastră are capacitatea de a judeca lucrurile și a face predicții bazându-se pe trecut. Pe experiențele anterioare. Ca un computer care își calculează rezultatele în funcție de niște algoritmi existenți, predictibili. Aceasta este gândirea logică, reprezentată în astrologie de Mercur. Dar mai există o funcție a minții, greu accesată de conștiința noastră, pentru că o scoate din zona de confort energetic, pe care o numesc impredictibilitate. Viitorul ca incertitudine. De aici ies ideile geniale, altfelul. “Nu poți rezolva o problemă folosindu-te de aceeași minte care a creat-o”. Aceasta este reprezentată, analogic, de Uranus.

Cam așa ar putea fi caracterizate zilele acestea, ca un conflict serios între vechi și nou, între trecut și viitor. Pe cer, la orb (toleranță) zero se manifestă o cuadratură (o disonanță) între planetele Mercur și Uranus, fiecare aflându-se la gradul 22 din Capricorn, respectiv Berbec. Luna vine să toarne gaz pe foc, tot în Berbec, amplificând fondul emoțional; participă activ aici și Marte (furia, acțiunea, curajul) și Pluton (explozia, puterea, transformarea). Ingredientele acestea sunt, rezultatul este impredictibil.

*

Zile de nou, de schimbare, de altfel. “Gândește fix pe dos” este mesajul. Expect the unexpected, schimbă modul de a gândi, îmbrățișează noul.

Eu nu știu ce va fi, dar îndrăznesc să cred în bine, în nou, în schimbarea spre bun, spre care toți tânjim. Nu e nimeni sănătos la cap care să nu-și dorească binele: al lui, al celor dragi, până la urmă al acestui Pământ. Fiecare o vede în felul lui și e bine așa.

Fie ca schimbările ce vin să fie în spiritul frumosului, utilului, adevărului și vieții. Așa ursește Vrăjitoarea Electrică.

Mulțumesc.

1 Comments: "22"

 1. Published by: Monica Date: February 1, 2017

  Reply

  Văzând tensiunea dintre Mercur şi Uranus (plus toate celelalte…) un singur cuvânt mi-a trecut prin minte: capricii. O grămadă de dorinţe (toane) care ies la suprafaţă.
  Gândul mi-a fost confirmat de simbolul sabian:
  Poarta spre gradina implinirii tuturor dorintelor.
  Deci, descoperim poarta. Unde duce? Vom vedea!
  Deci e bine! :)

Send Comment