Astrologia dupa Jean

  • Urmareste si vrajile de pe...

Happy Mercur direct!

Data: May 3, 2017 Autor: vrajitoarea Almanahe: Astrologia dupa Jean, Vrajitoarea electrica 0

Prima teorie coerentă a evoluției apare în secolul XVIII, când biologul francez Lamarck (întemeietorul biologiei ca disciplină) susținea că speciile evoluează, adaptându-se la mediu datorită unor “necesități”. Practic, a fost primul care a declarat o stare intențională a organismelor de a “evolua”. A fost fluierat, descalificat, la Academia Franceză a apărut și vestita caricatură cu peștele care spunea “aș dori să am picioare”.

Darwin, în următorul secol, susține că mutațiile genetice în cadrul diferitelor organisme e o chestiune pur aleatoare, un fel de “dumnezeu dă cu zarurile”, concept larg îmbrățișat de materialiști, care detronau, astfel, orice fel de intenționalitate cauzală a naturii, deci existența lui Dumnezeu. (Universul vine din haos și totul e pur întâmplător).

 

Deși pentru noi, mirenii științei, pare (acum) paradoxal și lipsit de bun simț practic, până prin anii ’90 era o erezie să susții, în lumea academică, faptul că un organism își poate provoca singur o mutație genetică pentru a se adapta unei condiții noi a mediului. Ceea ce se pare că se întâmplă; motiv care a condus la concluzia că ADN-ul nu mai este o chestie inflexibilă, ci un program care se “adaptează” în permanență, răspunzând cel puțin unei intenționalități (“dorințe”) biologice, aceea de a supraviețui, dacă nu mai mult.

 

Se vorbește tot mai des despre conceptul de “masă critică”, sau condițiile/momentul în care o specie decide să facă un salt biologic. La fel se întâmplă și în fizică, atunci când se ating anumite condiții pentru care un electron sare de pe un nivel energetic pe altul. Există în permenanță o interacțiune fină între organism și mediu, iar organismul se adaptează și face salturile necesare pentru a supraviețui și evolua.

 

Mintea umană, având ca suport biologic creierul, suportă același fenomen. Salturile de conștiință, geniile, invențiile de tot felul sunt urmarea firească a acestor “salturi”, care sunt din ce în ce mai multe în ultimul timp (vorbim de ultimii 100-200 ani). Omenirea este în pragul unei “crize”, care nu reprezintă nimic altceva decât expresia masei critice pentru un nou salt evolutiv. Copiii care se nasc având tot felul de capacități, persoane care dezvoltă calități deosebite, salturile în știință, sport, performanță individuală, sunt toate semnele acestor noi vremuri.

 

Se spune că o idee, odată “coborâtă” din inconștientul colectiv (sau straturile superioare de conștiință, conștiința Divină, etc) poate fi accesată în același timp de mai mulți indivizi. De aceea devine o tâmpenie din ce în ce mai mare chestia cu “drepturile de autor”: aceeași idee, melodie, informație etc. pot să o acceseze și un nene din Georgia și unul din Franța, simultan. Revenind în biologic, cu picioarele pe pământ, dacă masa critică a umanității s-a atins, este posibil ca mai mulți indivizi să acceseze aceleași chestii (să aibă aceleași idei) sau să își dezvolte aceleași noi skill-uri.

**

În astrologie, Mercur este expresia (sau reflexia) capacității noastre de a ne adapta la un mediu, de a învăța, de a prelua și a transmite informație. Poziția sa, la naștere, într-un semn sau altul nu este nimic altceva decât o stare intențională a minții noastre și o indicație asupra BIAS-ului care declanșează evoluția, adaptarea. O înclinație, nu o determinare.

 

Începând de astăzi, Mercur își reia mersul aparent direct pe cer. Și o face într-un punct foarte sensibil, la juxtapunere cu Uranus, în semnul Berbecului. Este (încă) o semnalizare subtilă a faptului că, după 7 ani de criză continuă la nivel cuantic  (vestita cuadratură Uranus – Pluton, ce a declanșat salturi la nivel energetic în conștiința umană), urmează saltul în modul de a gândi.

 

Ce putem face noi, în acest nou context? Să ne repoziționăm în gândire, să căutăm să ne adaptăm cel mai bine la ceea ce (este clar că) va fi, să învățăm jocuri noi. Oare cum va gândi lumea peste 20 de ani? Ce ar fi necesar să învăț acum și îmi va asigura evoluția (dar și supraviețuirea) peste decenii? E timpul să ne destupăm creierii, să privim cu mare curiozitate noile idei ce ne apar sau măcar să fim atenți la ele. Tot ceea ce pare acum paradoxal, inexplicabil, erezie va reprezenta știința și cunoașterea vremurilor viitoare. Acum apar pionierii, vizionarii, inițiatorii.

 

Ceea ce vă ursesc, împreună cu Happy Mercur Direct!

Vrăjitoarea Electrică

 

Surse:

1. “Evoluție Spontană”, Dr Bruce H Lipton, Steve Bhaerman, Ed. For You

2. Jean-Baptiste Pierre Antoine de Monet, Cavaler de Lamarck (n. 1744, Bazentin – d. 18 decembrie 1829, Paris) a fost un biolog francez. El este cel care inventat cuvântul biologie pentru a desemna știința ființelor vii și apoi a elaborat prima ipoteza despre teoria evoluționistă.
3. Charles Darwin (n. 12 februarie 1809, Shrewsbury, Shropshire – d. 19 aprilie 1882, Down, lângă Beckenham, Kent) celebru naturalist britanic, geolog, biolog și autor de cărți, fondatorul teoriei referitoare la evoluția speciilor.

Tags: , , , ,

Send Comment