Astrologia dupa Jean

  • Urmareste si vrajile de pe...

La Mulți Ani: Jupiter în Scorpion!

Data: October 8, 2017 Autor: vrajitoarea Almanahe: Astrologia dupa Jean, Vrajitoarea electrica 0

Întreb, uneori, la cursuri: “când începe anul pentru tine, cu adevărat?” Am primit cele mai diverse răspunsuri: “de ziua mea, din primăvară, de la 1 ianuarie, din toamnă”. Există un mod personal al fiecăruia de a simți sinusoida anului și de a ști exact care sunt momentele când e pe val, când are nevoie să se retragă, să se odihnească, să continue sau să înceapă ceva nou.

De multe ori, vibrația anuală este declanșată de Jupiter, care străbate fiecare tărâm al zodiilor în câte un an. Momentul este foarte bine resimțit de jupiterieni (persoane cu marcaj pe Săgetător, Pești sau cu Jupiter în poziții – cheie la naștere), dar este remarcat la nivel inconștient de toată lumea. În 2017, Jupiter începe noul an pe 10 octombrie, când iese din Balanță și intră în Scorpion, tărâmul lui Pluton/Hades.

Scorpionul este Tărâmul de Dincolo de Moarte, începutul căutării de adevăr și putere personală. Se deschid posibilități pentru cei care decid să lase totul în urmă și să uite comparațiile, judecățile de valoare sau raportarea la ceea ce erau sau știau să facă. Este tărâmul lui “aruncă totul în spate și arde trecutul”. “Nu privi în urmă” este mesajul pe care toți cei care intră în tărâmul lui Hades îl primesc. Este un mesaj care se regăsește în foarte multe basme și legende românești, când Făt-Frumos își salvează frumoasa mireasă și nu are voie să se uite în spete, la cei care îl urmăresc.

Uitatul în urmă reprezintă raportarea la experiențele trecute: la cine credem despre noi că suntem și (mai ales) la ceea ce credem că știm sau putem să facem. Sunt noi experiențe care ni se revelează, noi porți și oportunități care ni se deschid. Dacă tu crezi că poți să fii sau să faci ceva, acționează! Transformă-te, dacă e nevoie, pentru aceasta! De multe ori revelația noului tu vine din afară, sub forma unui impuls, dar eu militez pentru ceea ce putem noi genera dinăuntru. Este, până la urmă, o chestiune de alegere, de raportare.

Din experiența personală, pot spune că există două moduri fundamentale de a crea realitatea:

-       modul “sincronicitate”, când alegem din realitatea deja existentă situații, oameni, lucruri în conformitate cu chipul și asemănarea noastră (alegerile exterioare)

-       modul “generator de putere”, când eu însumi creez realitatea pe măsură ce înaintez (alegerile interioare)

În perioada domniei lui Jupiter în Balanță ne-am confruntat cu situația de a alege din exterior, de a ne raporta diferit la relații, persoane, contexte de viață, de a ne conecta/deconecta prin sincronicitate la tot ceea ce există în jurul nostru. Odată cu intrarea lui Jupiter în Scorpion, contextul se schimbă, privirea se întoarce spre interior, la ceea ce pot eu crea, chiar dacă acest lucru nu a mai fost sau nu a mai fost făcut, de către alții sau de către tine. Jupiter în Balanță a povestit despre a alege din exterior (de aceea a fost un an al “relațiilor”), Jupiter în Scorpion este un an despre cum să generăm din interior. Adevărata putere a Creatorului care Sunt este aceea de a fi eu generatorul realității mele și de a conștientiza acest lucru. De a-l trăi la intensitate maximă.

Scorpionul este prima zodie care apare ca o necesitate de a căuta Adevărul, dincolo de zona de umbră, dincolo de vălul realității. Există 3 reguli de aur ale Căutătorului de Adevăr, simple și practice:

  1. Adevărul se află întotdeauna (și) în tine, nu-l căuta în afara ta. Dacă te-ai pierdut, nu-l căuta printre zei, constelații, cunoașteri sau alte manifestări exterioare.
  2. Întotdeauna ai dreptul să te îndoiești. Iar zeii adevărați îți vor respecta acest privilegiu și te vor lăsa să(-i) chestionezi. Tot ceea ce nu este adevărat va căuta să te oprească din chestionare pe principiul “închide ochii și nu cerceta”
  3. Dacă vrei să afli adevărul despre tine și încă nu-l știi, spune-ți o poveste. Ea se va genera de la sine și îți va arăta cine ești și calea pe care ai nevoie să mergi.

Începe, deci, un an interesant, cu multe posibilități și alegeri/schimbări interioare. Schimbări despre care vă ursesc să povestim cu bucurie și plăcere fix peste un an, la revelionul 2018, când Jupiter va intra în următorul tărâm, al Săgetătorului. Până atunci pace și prosperitate, schimbări multe și frumoase, La Mulți Ani Jupiter în Scorpion!

Pentru Zeus, Hades și Omul a ursit

Vrăjitoarea Electrică

Tags: , , , ,

Send Comment