Astrologia dupa Jean

  • Urmareste si vrajile de pe...

La răscruce: Luna Plină din Scorpion

Data: April 29, 2018 Autor: vrajitoarea Almanahe: Astrologia dupa Jean, Vrajitoarea electrica 0

Transmit din biroul meu personal, locul unde-mi place să-mi petrec o bună parte din timp și anume bucătăria: acolo unde se întâmplă foarte multe lucruri interesante, aș zice chiar alchimice. Este vorba de procesele de fierbere, coacere, tocare, amestecare, ce pleacă de la niște materiale primare (morcov, ceapă, cartofi, ceafă de porc) și ajung, în final, să-ți atungă scopul dorit: ciorbă, friptură, tocăniță, sosuri. Cert este un lucru: toate au un început și cer niște resurse, dar acest început este definit de obiectivul pe care vrem să-l atingem. Nu le putem izola.
 
 
În această noapte, 03:57 ora Bucureștiului, are loc, astronomic vorbind, fenomenul de Lună Plină. Cele două luminarii (Soarele și Luna) se află în opoziție față de Pământ, atingând punctul culminant al unui ciclu care a început în 16 aprilie, la Luna Nouă. De altfel, aceasta este modalitatea prin care studiem oricare dintre cicluri: prin modul în care au început. Cercetarea Lunii Pline într-un context izolat este disfuncțională și nu duce nicăieri.
 
 
Așadar, ne întoarcem puțin în timp, Luna Nouă din Berbec, 16 aprilie: un început energetic, fulminant, cu participarea directă și expresă a planetei Uranus, cu o nevoie mai mult sau mai puțin conștientizată de schimbare & înnoire rapide. The Wind of Change își arată prezența printr-un anunț al intenției de călcare a accelerației: ”rachetă, dacă se poate”. Luna Plină, deci, din această noapte/dimineață, reprezintă scoaterea la lumină a primelor rezultate ale acestui ciclu.
 
 
Atunci când cele două Luminarii se întâlnesc, este convocată o ședință de consiliu, unde sunt invitați să participe The Branch Managers responsabili cu problematica atacată de respectivul aspect. În ambele situații studiate mai sus, intervin puternicele planete situate în sectorul Capricorn: este ca și cum CEO-ul de la Londra, CFO-ul regional și Area Manager-ul sunt chemați pentru a stabili noi direcții. Vin The Big Bosses. De ce spun noi direcții și de ce vin boșii? Pentru că această Lună Plină se află într-o poziție de ”chingi” cu axa Nodurilor Lunare, popular ”axa destinului”, la un orb foarte strâns.
 
 
Fără a intra în detalii tehnice, toate cele de mai sus mă anunță iminența unor decizii, schimbări și planuri de o anvergură destul de mare. Fie că este vorba de un Management exterior, deci evenimente și situații ce au de-a face cu job-ul, socialul, contextul de autoritate în care ne manifestăm, ori (sau mai ales) ne adresăm Managementului Interior, la decizii și orientări care răspund undei singure întrebări: viața mea, încotro? Au loc concedieri, renunțări și schimbări masive, în ambele situații. Poate că au început deja, mai mult ca sigur vor continua.
 
*
 
Și noi ce facem?
 
La cursuri, am îndrăzneala de a întreba: cum te vezi peste 40 de ani? Și cum lucrezi pentru atingerea acestor obiective? Care-ți sunt planurile? Evident, răspunsurile sunt vagi sau clasice, standard. Casă, pensie, pe un yacht. Personal, cred că viața e un șantier, având un singur proiect: OM-ul. Restul e zgomot, devenind tăcere.
 
Identitatea personală, semnalizată din 16 aprilie, este cu siguranță într-un proces masiv de schimbare, însă acest proces este determinat, cum ziceam mai sus, de planurile și obiectivele noastre. Individul schimbă societatea sau societatea îl schimbă pe individ? Iar azi: identitatea mea personală îmi definește scopurile, ori obiectivele îmi definesc identitatea? Răspunsul nu există, sau e doar unul și el constă dintr-o întrebare: care este punctul tău de putere? Ce are, cu adevărat, semnificație în viața ta? Ciorba nu definește morcovul, dar scopul morcovului este definit de ciorba pe care o fac.
 
Sintetizând:
 

1. Este momentul unor schimbări de direcție, de decizii majore, de constelații de putere care se repoziționează, în interiorul sau exteriorul nostru. Mutările sunt rapide, bruște, la fel conștientizările prin care trecem. Dacă nu le poți controla (și, la anvergura energeticii prezente, nu prea poți – lucrurile s-au stabilit mai demult) acceptă-le, dansează-le.

2. De asemenea, se pune problema unor renunțări: pentru a avea mai mult, trebuie să renunț, să mă detașez de unele lucruri care-mi asigură un (aparent) confort: călduț și mortal. Pentru ca planta să crească, resturile se aruncă, sau ceea ce este inutil se grăbește să moară.

3. Toate pleacă de la o nevoie intensă de creare a unei noi identități. Ia o foie de hîrtie, sau pur și simplu plimbă-te în jurul tău și gândește-te care-ți sunt obiectivele personale: cele care te definesc și la care lucrezi sau vrei să lucrezi. Care sunt, în acest moment, scopurile tale în viață (te-ar ajuta mult să eviți răspunsurile standard, gen casă, familie, copii, deoarece acestea sunt scopuri induse social sau biologic, nu te definesc). Vei descoperi lucruri interesante despre tine, lucruri ce vor ieși (oricum) la suprafață în următoarele zile.

4. Luna Plină are loc pe axa resurselor (Taur – Scorpion) și este un moment în care o intenție bine pusă pe această direcție poate aduce mari beneficii. Reursele au legătură directă cu valorile personale, cu lucrurile pe care le valorizăm cel mai mult în această viață. Ca subiect de meditație, pentru cei care lucrează și pe alte planuri: ce resurse am (cu adevărat) nevoie în acest nou drum început, deocamdată, la nivel mental, intențional?

Dacă aș fi acum la o cabană, înconjurat de prieteni, aș inventa un joc în care fiecare să-și spună cum își vede viața în următorii 10-20-30-40-etc de ani și în care să ne jucăm de-a resursele și valorile. Ceva de genul ”câți bani aș vrea să am peste 10 ani, ce reprezintă valoare pentru mine, în ce aș investi acum, la ce aș renunța pentru a-mi fi mult mai bine peste X ani”. Jocul m-ar ajuta să dorm mai bine, mai liniștit și fericit la noapte, fiind în trend cu energetica acestei frumoase Luni Pline.

*

În speranța că povestea de mai sus vă prinde într-un moment de pace, la un grătărel cu berica în mână și prietenii alături, sărbătorind 1 mai muncitoresc, vă ursesc multă bucurie, belșug și o viață semnificativ mai bogată și împlinită. Să fie după sufletul și bucuria fiecăruia!
 
Mulțumesc.
 
O urseală marca Vrăjitoarea Electrică 2018


Tags: ,

Send Comment