Astrologia dupa Jean

  • Urmareste si vrajile de pe...

Masa critică în gândire

Data: February 8, 2017 Autor: vrajitoarea Almanahe: Astrologia dupa Jean, Vrajitoarea electrica 0

În anii ’80, în plină criză economică, Finlanda (o țară practic lipsită de resurse) a decis să investească în această infrastructură numită educație. Și au reușit – rezultatele s-au văzut peste decade: Nokia, Unix etc…

În acest moment, trecem printr-un fel de criză. Este mai ales o criză de conștiință, cu consecințe în economie, social, politic. Și singura soluție pe care eu o văd este să ne apucăm de noi. Aici, acum, în această dimineață. Prin analizarea și schimbarea modului de a simți, de a gândi, de a ne comporta. Cum îmi încep dimineața, ce gânduri emit, care este rutina mea zilnică?

Totul pleacă de la nivel personal și se extinde în spațiul realității exterioare, sociale. Mai avem puțin și atingem, ca omenire, un punct numit Masa Critică. În gândire, în nivel de conștiință. Deocamdată zuntem în zbucium; zbuciumul de dimineață, dinaintea trezirii.

*

Timp de câteva săptămâni de zile, planeta care răsare înaintea Soarelui este Mercur. Această planetă mică, ce dă târcoale Soarelui în 80 de zile, este semnificatorul modului în care gândim, învățăm, comunicăm. Iar Mercur stă în Vărsător, până pe 26 februarie. Este o invitație la a gândi altfel și mai ales la a acumula o altfel de cunoaștere. De a-mi deschide mintea și de a lucra cu ea. Nu cumva m-am plictisit de tot ceea ce știu și de modul în care gândesc? În fiecare zi, la fel…?

Astăzi, Luna este în Rac, făcând anumite aspecte tensionate cu planetele din Berbec și din Capricorn. Iar Racul vorbește, mai mult ca orice, de cum arată viața mea personală. Despre cât de mulțumit sunt de mine, de spațiul meu interior.

Este o zi minunată, o zi în care pot să schimb ceva semnificativ la mine. Eu sunt starea de bine. Mă apuc, acum și aici, de mine. Și e bine.

Pentru ziua de azi a ursit

Vrăjitoarea Electrică

Tags: , , , ,

Send Comment