Astrologia dupa Jean

  • Urmareste si vrajile de pe...

Matrioșka, gravitația și destinul: lovitură de la 11 m la Nodurile Lunare

Data: July 30, 2018 Autor: vrajitoarea Almanahe: Astrologia dupa Jean, Vrajitoarea electrica 0

 

Finlanda, plouă. Un fenomen foarte rar, vara asta caniculară, deși în mod normal destul de des pe aici. Dar ce mai e normal, acum? Chiar, oare ce e normal și ce a anormal, curent în viața noastră?

Mă uit pe fereastră, văd oameni îngândurați, veseli sau neutri, mergând în treburile lor. « Oare ce treabă are, fiecare ? » Îmi imaginez, doar : poate merge la cumpărături, la o plimbare prin parc, la o bere sau o întâlnire cu prietenii… Sau altă chestiune de rezolvat. O chestiune care face parte dintr-o altă chestiune, mai largă. Poate că întâlnirea aia e conținută într-un plan gândit mai demult, sau există o așteptare a unui eveniment fericit care ar putea să apară în viața lui. Ori e doar o plimbare de relaxare. Iar aceasta plimbare ar putea fi, la rândul ei, parte dintr-un plan și mai mare, și putem duce această poveste până la nivelul inconștient, sau infinit…

Pe această Matrioșka a preocupărilor noastre eu o numesc Destin. Îl văd ca pe un punct, un vector, un pol magnetic care ne trage de cap, fie că suntem conștienți sau nu de el. E format din niște fire invizibile, care par, la un moment dat, coerente (de cele mai multe ori, nu) și care ne atrag, așa cum invizibilele linii de câmp atrag obiectele unul spre altul (gravitația), spre un CEVA. Dacă stai să te gandești prea profund la acest CEVA, începe sa te cam doară neuronul (pe mine mă încearcă, în timp ce scriu): mintea cu greu poate cuprinde un asemenea plan – în plan – în plan – … – în plan. Ceea ce poți percepe este doar un feeling, sau o intuiție.

***

Există mai multe paliere ale durerii: o durere a corpului, fizică, o durere a minții (atunci când ne concentrăm asupra a ceva ce nu ne iese), o durere emoțională (zicem noi că ne doare inima, din dragoste și alte suferinți) și, cea mai rar conștientizată, durerea sufletului. Este acea durere care se prelinge ca o tristețe și care spune ”nu sunt împlinit și habar n-am de ce, pentru că nu am alte dureri”. Este sentimentul care apare atunci când, paradoxal, nu prea ai avea de ce să te plângi dar treaba nu simți că merge în direcția ta. Că ăsta nu e trenul tău, deși e cald înăuntru. Ca să parafrazăm niște personaje celebre, scopul durerii este două. Și anume:

  1. Ți se comunică: ”oprește-te din ceea ce faci, că e nasol”
  2. Concentrarea atenției asupra zonei dureroase, pentru a grăbi procesul de redresare și apoi de vindecare.

Atunci când apar dureri din primele 3 categorii, e mai simplu: mergem la doctor, ne oprim din acțiune, mâncăm ceva bun, discutăm cu un prieten sau psiholog. Acestea intră în categoria ”toate trec”. Durerea sufletească este surdă, și are legătură cu mersul nostru general, prin viață. Cu destinul nostru. Și nu trece până nu schimbăm macazul și luăm măsuri drastice.

***

 

Ca un exercițiu  simplu de imaginație, încearcă să te gândesti, acum, de ce faci ceea ce faci. De ce citești aceste rânduri ? Chiar dacă răspunsul, firesc, va fi « din curiozitate », vei vedea ca această acțiune (curiozitatea) face și ea parte dintr-un plan mai mare, numit « autoinstruire ». Ok, de ce te autoinstruiești ? Și ajungem la alt nivel al Matrioșkăi : dezvoltarea. Dar de ce vrei sa te dezvolți ? Și așa mai departe. Ai să vezi că, la un moment dat, te vei pierde,deși răspunsul, inconștient, îl știi (și ești convins că îl știi). Acesta este: « pentru că vreau să-mi împlinesc destinul ».

 

Acești magneți ai destinului despre care vorbeam, aceste păpuși Matrioșka ale preocupărilor noastre, au o reprezentare foarte clară în astrologie : vorbim, aici, de axa nodurilor lunare. Exista foarte multe reprezentări, legende și interpretări ale acestei axe, ale celor două puncte care o formează; unele pur ficționale, altele mai spirituale și câteva funcționale. Eu am sa redau aici punctul meu de vedere, un pic mai tehnic.

 

Linile de destin, sau axa nodurilor lunare, fac parte dintr-un principiu funcțional care atașează un scop fiecarui organism, eveniment, ființe. Acest scop, deși este adeseori inconștient, are o corespondență în ceea ce numim simțire : sunt momente în viață când « simți ca esti pe treaba ta » și alte momente când « simți ca nu esti pe treaba ta », că « ești pierdut » sau «aiurea ». Un sentiment al defazajului cu tine însuți și cu ceea ce se intampla în jurul tau este reflectarea celei de-a doua parti a ceea ce am spus mai sus. Nu contează exact ce faci, la un moment dat, cu cine ești sau ce bani faci din chestia aia: important este sentimentul pe care-l ai, de împlinire sau neîmplinire. Sunt momente, paradoxale, când toate domeniile « merg bine », dar tu te simți neîmplinit. Cine ne dă acest scop, această coerență sau vector al împlinirii noastre, nu e treaba acestui articol. Poate că noi, poate ca vreun Dumnezeu, poate niște Lorzi ai Destinului, poate niște Legi, nevazute și automate, ale Existenței.

 

Există momente când putem schimba ceva, în sensul modificarii unor linii de destin. Așa cum un tren de mare viteza nu poate fi oprit, deci nu te poti da jos unde vrei tu (fara să-ți rupi ceva) ; sunt momente când Trenul Semnificatiei Vieții noastre mai trece prin gări sau schimbă macazuri. Aceste momente le definim, în miscarea planetara studiata de astrologia previzionala, cuadraturile (unghiurile de 90 de grade) pe care planetele le fac la aceste unghiuri. De multe ori, în cazul planetelor usoare (rapide), momentele trec repede, neobservate. Când vorbim, insa, de Jupiter, sau planete maii lente, situația se schimbă. 

În ultimele 9 luni (din noiembrie incoace), Jupiter face un puternic careu la axa nodurilor lunare. Poate că trecerea sa prin Scorpion (o zodie care nu-i place la modul neaparat) nu ar fi fost atat de dură și incisivă, înclinată spre transformări și curățenii drastice la nivel personal și colectiv, daca nu ar fi coincis cu aceasta cuadratura. Ea s-a intensificat, din mai încoace, prin participarea directă a lui Uranus (schimbările bruște) și a lui Marte (o funcție a minții care guvernează motivația, acțiunea, pasiunea, în general drive-urile motivaționale). Am tratat acest subiect intr-un articol separat (link aici).

 

Jupiter, la cel mai înalt nivel, guverneaza sistemele noastre de convingeri. El, este, deci, responsabil pentru trasarea noilor linii de destin (și ruperea programelor vechi) fiind în cuadratura cu axa nodurilor lunare în perioada ultimelor 9 luni.  Ceea ce inseamnă că, dincolo de sentimentul de disconfort pe care l-am putea avea față de destinul nostru (derută, defazaj, așteptare, confuzie, desincronizare), capitolul la care se lucreaza acum intens, pentru a face schimbările necesare, sunt convingerile noastre, sistemele de credințe, toleranța pe care o avem fata de un sistem (nou) sau altul, și mai ales acceptanța pe care o avem față de o schimbare iminentă și absolut imprevizibilă, necontrolabilă.

 

Propun un exercițiu simplu, în continuarea celui de mai sus : căutați zonele din viață care provoaca cel mai mare disconfort, în acest moment. Scrieți-le pe o bucată de hârtie. Atașati-le o convingere, căutați scopul pentru care ați intrat în situatia respectivă. Scrieți ce vreti să puteți să schimbați. Efectele pot fi năucitoare.

 

Dacă ați simțit, în ultimul timp, aceste sentimente de disconfort privitoare la propria cale (fără să fie ceva clar definit), sau vi s-au întâmplat chestii brusc și dintr-o dată, e de bine, credeți-mă: este un semnal al sufletului că se sechimbă niște parametrii fundamentali în destinului nostrui. Că e loc de mai bine.

Această « cruce » sau set de careuri la nodurile lunare, au un maxim luna aceasta, când sunt amplificate de Soare și Marte. Apoi ele vor scadea în intensitate, ridicându-se din nou, pe val, prin septembrie. Apoi se vor stinge, treptat, până în noiembrie. Ideea nu este „când se termină toate astea“ ci „frate, până în noiembrie pot schimba ceva, prin puterea minții și a intentiei mele, pot rescrie liniile de destin, îmi pot redefini convingerile“. 

Avem, acum, 5 planete retrograde, din 8 posibile. Acțiunile exterioare nu prea au eficiență: ceea ce faci azi, se darama mâine, ori este folosit împotriva ta, ori este deja inutil. Eficiență maximă au intențiile, autoanaliza și purificarea. Curățarea, deconectarea, rescrierea macazelor și directiilor. Din toamnă, mai umblăm și la planuri și actiuni. Până atunci, continuăm o vară formidabilă, cum n-a mai fost, lansatoare de posibilități imense și opțiuni netestate până acum. 

Succes!

 

Tags: , ,

Send Comment