Astrologia dupa Jean

  • Urmareste si vrajile de pe...

The King Is Dead, Long Live The King!

Data: November 18, 2017 Autor: vrajitoarea Almanahe: Astrologia dupa Jean, Vrajitoarea electrica 0

-       Ce ai face dacă ai avea, brusc, 20 milioane de euro?

După balivernele normale și comune (mi-aș lua nu știu ce casă, m-aș plimba etc) ajungem la concluzia că ne-am dori foarte mult să investim în noi: în starea noastră de bine dar și (sau mai ales) în transformarea fiecăruia în ceva mult mai bun, mai funcțional, mai puternic.

Toată lumea vorbește de transformare: avem Lună Nouă în Scorpion, iar această zodie este, în esența sa, tărâmul tuturor proceselor (și experiențelor) care stau la baza realizării practice a acestui concept . Hai să vedem, cam ce ar putea însemna “transformarea”?

Poate îți dorești să fii mai rezistent la frig, sau să fii capabil să duci pănă la capăt o situație care ți se pare grea sau unde (crezi că) nu ai suficiente resurse. Ori să fii mult mai creativ, mai puternic, mai bun, mai iubitor, mai cald, mai generos, mai încrezător. De multe ori, să fii cu totul altcineva, să renunți la o parte din tine care este neproductivă, depășită, bolnăvicioasă sau disfuncțională.

Sunt lucruri în viață pe care ai putea să le faci și ți le dorești cu toată inima, dar nu ai curajul sau credința de a o lua de la capăt, de a crea un nou început. Dacă o faci, tot transformare se cheamă că este.

O Lună Nouă este un nou început, dar ea este o etapă într-un proces care la rândul său este o altă etapă în alt proces ș.a.m.d. Numim aceste etape evoluție.

*

În toate poveștile și miturile pe care le cunoaștem, procesul realizării de sine trece printr-o etapă (sau, în legende, ținut) în care întâlnim tot felul de încercări, monștri, zone de umbră, mergând până la moarte. În legendele grecești, acest mit este legat de Hades/Pluton, stăpân al ținuturilor de dedesubt, pe scurt: Scorpionul.

Ca să îmi explic mai bine acest concept de Scorpion, am avut o discuție deunăzi despre maeștri, școli spirituale, religii, evoluție. Concluzia la care am ajuns este aceea că fiecare dintre acestea trebuie să reprezinte doar un boot-camp, o metodă de antrenament și nu o cale în sine. Starea de Maestru nu este un copy-paste după un personaj care ne place și ne impresionează, ci conține descoperirea și parcurgerea unui drum care este unic pentru fiecare dintre noi. Acest drum conține stări și experiențe care sunt unice, deoarece au în spate o istorie personală care este și ea, unică.

Sigur că în timpul acestei călătorii trecem prin stări care nu sunt tocmai plăcute, dar eu cred că și atunci când larva se transformă în fluture se lasă cu durere… Ca și atunci când strivim niște coșuri sau eliminăm toxicitate din organism: nu e tocmai discotecă și Mojito. Dar este cel mai sigur semn că suntem pe calea cea bună, a transformării personale, către un ceva sau altcineva care tocmai ce devenim. Și despre aceasta vorbim zilele acestea, când, dintre cele 10 planete cu care operează mintea umană, 4 se regăsesc în Scorpion, de Lună Nouă…

Mai vorbeam despre faptul că orice disciplină spirituală trebuie să-și aibă rezultatul în concret, în relația cu ceilalți, cu lumea care ne înconjoară și care este așa cum este… Prezența celor doi “benefici”, Venus și Jupiter, în Scorpion, astăzi, ne reamintește faptul că orice transformare prin care trecem trebuie să aibă rezultat o stare de bine, fizică și, mai concret, o condiție de prosperitate și bogăție. Altfel, transformarea este inutilă și se transformă în sinucidere sau neant.

*

- Băi, chiar simt că este un nou început!

 

Dacă stăm ușor și încercăm să “simțim” vom realiza că această Lună Nouă de astăzi este un alt fel de restart. Un restart interior, o repoziționare mentală, o asumare a propriei puteri prin renunțarea la tot ceea ce este vechi și obosit. Cum ziceau unii mai deștepți “morții cu morții, viii cu viii”. Să lăsăm, deci să moară ceea ce este de murit și să renască ceea ce este de trăit.

Așa că hai să sărbătorim acest moment frumos măcar printr-un gând legat de bogăția noastră interioară, de resursele (încă) neexplorate și de trecerea către un alt eu mai bogat, mai puternic, mai frumos. De multe ori, la înmormântări se dă de pomană: hai să facem un gest simplu și astăzi să facem cinste cuiva drag, pentru pomana “răposatului”: vechiul meu eu, vechile mele obiceiuri proaste, vechile mele neputințe. Și să trăim bine și frumos, că așa se cade unui pui de Dumnezeu care suntem… Regele a murit, trăiască Regele!

 

Din străfundurile Scorpionului, cu un pahar de vin în față și un gând pentru dumneata, dragă cetitoriule, a ursit

 

Vrăjitoarea Electrică

 

Tags: , , ,

Send Comment