Astrologia dupa Jean

  • Urmareste si vrajile de pe...

Ududoi

Data: September 6, 2017 Autor: vrajitoarea Almanahe: Astrologia dupa Jean, Vrajitoarea electrica 0

Ududoi
 
Tata m-a-nvățat o vorbă: “câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia”. Oltenii, în vechime, ziceau “ia mai dă-i, mă, în ududoi!”. Noi, bărbații moderni, știm fix unde să băgăm pe cineva sau ceva atunci când nu merge treaba.
 
Avurăm azi și Lună Plină, de data asta în semnul Peștilor. Cum îmi zicea cineva “da’ mai lasă-mă, soro, că mereu avem Lună Plină…”. Da, însă în Pești e o dată pe an, mama ei de astronomie. Știu că s-a lăsat, pentru mulți, cu neliniști, grețuri, amețeli, toxi-infecții cognitiv-emoționale. Mai ales că venim după alea trei săptămâni cu Mercur retrograd în care tot ceea ce planificam funcționa fix ca Mersul Trenurilor în România. Adică vine trenul când vrea el, nu când visăm noi.
 
Lună Plină, da… însă ea vine după fantastica Lună Nouă din Leu, al cărui mesaj clar a fost “facă-se Voia Mea”. S-au declanșat, atunci, niște mega-energii care merg pe ideea de just do it, mergi înainte pe ceea ce îți place și ceea ce te exprimă, fără să ții cont de ceea ce zic ceilalți. Acum e vremea să lăsăm la o parte ceea ce atârnă aiurea și să vedem ce a ieșit la suprafață după intențiile puse atunci. Și, ghici ce iese? Veșnica nevoie de a suferi, de a ne chinui, de a ispăși și de a ne simți vinovați pentru niște idei care nu sunt ale noastre și care acum ne mănâncă din energie, inspirație și creativitate. Care, da, alea sunt ale noastre. Așa că… ia mai dați-le-n ududoi! Iar dacă nu știți cum, întrebați un bărbat: “auzi, tu în ce-i dai pe toți când te oftică o chestie?”. Răspunsul va veni fix, precis și la obiect, ca o lecție practică de anatomie.
 
Poate chiar e momentul să ne gândim să facem ceea ce ne place și să lăsăm nevoia de a suferi și de a-i mulțumi pe alții la o parte. Pentru că este o nevoie toxică cu care trăim în permanență, cam de mult timp. Și nu este ok. Greșesc? Mai dă-i în kilu’ mea pe toți, îmi zicea un oltean celebru, Floakă.
 
Ia fă-ți o listă: pe cine și ce ai vrea să dai în ududoi acum? Ce griji, ce nevoi, ce oameni? Care sunt situațiile în care stai ca prostul (și în care nu te ține nimeni cu forța) dar te plângi că viața, Karma, și alți dobitoci te țin acolo blocat împotriva voinței tale?
 
Dacă ești în mijlocul unei trileme și te fâțâi de colo-colo înotând într-o mare de incertitudine care-ți provoacă disconfort, cel mai bine e s-o lași baltă. Lipsa bucuriei și a chefului de viață este semnul clar că o situație (sau o cale) devine un dead-end.
 
Oricum, e de bine: Mercur e direct, Marte a schimbat semnul, suntem în Full Moon, lucrurile se mișcă. Hai, c-avem treabă, mai dă-le-n doamneiartămă de griji…
 
Cu Mercur în mâna dreaptă și cu o țuică în stânga, a consemnat
 
Vrăjitoarea Electrică
 
Notă: ududoi = prăpastie, șanț, râpă
 
 

Tags: , ,

Send Comment